Vivien Leigh

Vivien Leigh was een Engelse actrice die al sinds jaar en dag een plekje in mijn hart gekaapt houdt, want deze Engelse schoonheid was een actrice die volgens mij, als ze nu zou hebben geleefd en geacteerd, gerenommeerde actrices als Hellen Mirren en Judy Dench compleet in de hoek zou hebben gezet.

Vivien Leigh werd in het jaar 1939 in ons land bekend door haar rol die ze in de Amerikaanse filmklassieker "Gone With The Wind" vertolkte. Ze speelde in die film de rol van Scarlett O'Hara, die één van de dochters van een steenrijke katoenplantage-eigenaar is.

Doordat haar vader steenrijk is groeit Scarlett in weelde op, maar daar komt een eind aan als de Amerikaanse burgeroorlog uitbreekt. Daarom moet ze een rijke man aan de haak zien te slaan die in de persoon van Rhett Butler, die door Clark Gable wordt gespeeld, op haar pad komt. Rhett Butler is echter een man die niets van rijkdom moet hebben, waardoor hij in eerste instantie niet op de avances van Scarlett ingaat. Daarnaast is hij ook een legerofficier van de strijdkrachten van de Zuidelijke Amerikaanse Staten, waardoor het lijkt dat hij de slavernij propageert, en dat is iets waar Scarlett een grondige hekel aan heeft.  

Reacties

Populaire posts